საფუარი, შაქარი, 1 ს.კ. ფქვილი შევურიოთ 1/2 ჭიქა თბილ წყალს და 10 წუთი ვადროვოთ. ფქვილი გავცრათ, დავამატოთ მარილი, მაიონეზი, საფუვრიანი წყალი და იმდენი თბილი რძე, რომ რბილი ცომი მივიღოთ (დაახლოებით 1 ჭ). მოვზილოთ ცომი, ბოლოს დავამატოთ ზეთი და კიდევ გადავზილოთ. დავდგათ სითბოში ასაფუებლად.
ფქვილი 3 ჭიქა
მაიონეზი 100 გ
საფუარი 1 ს.კ
შაქარი 1 ჩ.კ
მარილი 1/2 ჩ.კ
ზეთი 2 ს.კ
რძე 1 ჭიქა (დაახლოებით