ცნობილია, რომ ესკიმოსებს, რომლებიც უმთავრესად ვეშაპისა და სელაპის ცხიმიანი ხორცით იკვებებიან, გული საერთოდ არ აწუხებთ. ადამიანები, რომლებიც თევზს ხშირად ჭამენ, გულის შეტევით 2,5-ჯერ უფრო იშვიათად იღუპებიან.
თევზი ძვირფასი საკვებია. მასში შედის ნივთიერებები, რომლებიც ამცირებს სისხლში ცხიმის შემცველობას, არეგულირებს წნევას, თავიდან გვაცილებს დიაბეტს, აყუჩებს თავისა და სახსრების ტკივილს. ზღვის ბინადართა ხორცი შეიცავს ომეგა-3 ცხიმოვან მჟავებს, რომლებიც ათხიერებს სისხლს და ხელს უშლის თრომბების წარმოქმნას. თუ ყოველდღე მიირთმევთ 1 გრამ ომეგა-3-ს, გულ-სისხლძარღვთა დაავადებების განვითარების რისკს 40%-ით შეამცირებთ.
100 გრამ თევზში მხოლოდ 80 მგ ქოლესტერინია, მაშინ როდესაც ყველში ის 110 მილიგრამია, ძეხვში, ბიფშტექსსა და შემწვარ ღვიძლში კი 2000 მილიგრამი.
თევზი შეიცავს კალციუმს, იოდს, ნატრიუმს, ფოსფორს, მაგნიუმს, A, B1, D, E ვიტამინებს. რაც უფრო მეტ თევზს მიირთმევს ადამიანი, მით უფრო ნაკლებად ემუქრება მსხვილი ნაწლავისა და სარძევე ჯირკვლის კიბო.
თევზი ტვინის საკვებია, ხოლო ზოლიანი ქორჭილა ნაწლავის ჩხირებსა და სტაფილოკოკებს ანადგურებს. ზღვის თევზი აუმჯობესებს იმუნიტეტს. ის განსაკუთრებით სასარგებლოა მაღალმთიანი რეგიონის მცხოვრებთათვის.